назад

07-04-2020

Програма відповідального відбору постачальників лісових горіхів в рамках співпраці Ferrero з Earthworm Foundation

Програма відповідального відбору постачальників лісових горіхів в рамках співпраці Ferrero з Earthworm Foundation

Прес-реліз

Компанія Ferrero з радістю повідомляє про свою співпрацю з Earthworm Foundation – некомерційною організацією, орієнтованою на вдосконалення ланцюжків створення вартості і відбору постачальників лісових горіхів для виробництва продукції. Лісовий горіх - інгредієнт, що входить до складу більшості продуктів компанії Ferrero; будучи найбільшим споживачем лісового горіха, компанія прагне вкласти свій внесок в забезпечення стійких змін упродовж всього ланцюжка створення вартості лісового горіха.

Фонд Earthworm Foundation провів аудит програми Ferrero з відповідального відбору постачальників лісового горіха, для чого було здійснено в тому числі і три робочих візити до Туреччини та Італії. Це дозволило визначити основні проблеми та краще зрозуміти діючу програму Ferrero, в яку входить команда з 120 чоловік, які щоденно працюють з фермерами з метою впровадження кращих соціальних і сільськогосподарських практик.

Робочі візити, які тривали чотири дні, проходили в період збору врожаю на східному і західному чорноморському узбережжі Туреччини. За цей час, з метою більш глибокого розуміння соціальних проблем, що стосуються збору лісового горіха, співробітники Earthworm Foundation і компанії Ferrero спілкувалися з фермерами, сезонними робітниками, агентами з пошуку персоналу, главами поселень, а також місцевими партнерами проекту та іншими учасниками ланцюжка створення вартості.

Багато з того, що вдалося дізнатися в ході таких візитів та бесід, підтвердило наявність соціальних проблем у більшості ланцюжків поставок сировини на міжнародному ринку. Але разом з тим були відзначені і приклади вдалого досвіду, зокрема освітні проекти для дітей та ініціативи, що дозволяють робочим знизити свої витрати на проживання.

На основі отриманих даних були запропоновані конкретні заходи по сприянню реалізації можливостей і вирішення проблем, пов'язаних з ланцюжком створення вартості лісових горіхів. Дані заходи сприятимуть подальшому зміцненню відносин компанії Ferrero з ключовими стейхолдерами ланцюжка створення вартості лісових горіхів - це уряди, постачальники, фермери і неурядові організації, а також виробленню ефективних комплексних рішень, щоб наші соціальні експерти змогли забезпечити максимальну підтримку фермерським господарствам.

У наступному році ми продовжимо тісно співпрацювати з фондом Earthworm Foundation для опрацювання нашого підходу до відповідального відбору постачальників лісових горіхів з метою його впровадження на місцях спільно з фермерами-горіховодами та іншими учасниками ринку. Найважливіше значення для нашої спільної роботи будуть мати ідеї інновацій і створення вартості для подальшого усунення першопричин виявлених проблем і забезпечення безперервного вдосконалення екологічних і соціальних практик в рамках ланцюжка створення вартості.

За словами директора з виробництва фонду Earthworm Foundation Бориса Сарабера, як і у випадку з виробництвом будь-якого сільськогосподарського продукту, в ланцюжку поставок лісового горіха можуть проявлятися різні екологічні і соціальні проблеми. «Наша роль, як і роль всіх наших учасників, полягає не тільки в оцінці дій, але і у практичній роботі з пошуку рішень на місцях, що досить важливо для того, щоб зайняти критичну позицію і ясно розуміти заходи, здатні забезпечити глибокі і стійкі зміни. Ми раді співпрацювати з компанією Ferrero і будемо продовжувати підтримувати її у прагненні досягнення стійких результатів».

На основі отриманих рекомендацій і висновків, компанія Ferrero і фонд Earthworm Foundation будуть проводити спільні роботи для масштабної оцінки виробничого ландшафту та вивчення співпраці з іншими учасниками з метою забезпечення стійкості в галузі на наше загальне благо. Ми також будемо налагоджувати контакти з постачальниками для того, щоб і вони могли бути драйверами змін в ланцюжку створення вартості.

«Одним з принципів роботи компанії Ferrero є прагнення постійного вдосконалення. Наша мета - невідступно керуватись сталим підходом з урахуванням поточних економічних, соціальних і екологічних умов», - заявив Марко Гонсалвес, Ferrero's Chief Procurement & Hazelnut Company Officer. «Співпраця з Earthworm Foundation вимагатиме від нас серйозної спільної роботи по розробці стратегічних рішень з метою забезпечення довгострокового впливу на ланцюжок створення вартості в секторі лісових горіхів».