назад

27-04-2020

Ferrero приєднується до державно-приватного партнерства з метою викорінення дитячої праці в Кот-д'Івуарі

Ferrero приєднується до державно-приватного партнерства з метою викорінення дитячої праці в Кот-д'Івуарі

Прес-реліз

Ferrero оголошує про намір приєднатися до державно-приватного партнерства, що охоплює уряд Кот-д'Івуару, провідні компанії з виробництва шоколаду і какао-продуктів, фонд Jacobs Foundation та інші філантропічні організації з метою усунення ключових причин дитячої праці в Кот-д'Івуарі. Це дозволить компанії об'єднати зусилля з державно-приватним партнерством, діяльність якого спрямована на створення системи якісної освіти та розвитку дітей раннього віку для більш ніж 6 мільйонів дітей у Кот-д'Івуарі. Ця діяльність буде здійснюватися через дві ініціативи з цільовим капіталом загальною сумою 150 мільйонів швейцарських франків.

Перша з двох ініціатив з фінансування - Child Learning and Education Facility – CLEF (Фонд навчання і виховання дітей) - розрахована на 5 мільйонів дітей і 10 мільйонів батьків у районах, де вирощують какао, та за їхніми межами, й приділяє особливу увагу доступності якісної початкової освіти. Друга ініціатива - Early Learning and Nutrition Facility - ELAN (Центр раннього навчання і харчування) має охопити 1,3 мільйона дітей у віці до 5 років з метою надання якісних послуг і навчання в області розвитку і харчування дітей раннього віку особам, які здійснюють догляд за ними. Не отримуючи в ранньому віці якісний розвиток і доступ до хорошої освіти, діти підпадають під більш високий ризик експлуатації. Ініціативи CLEF і ELAN спрямовані на пошук сталого вирішення цієї ситуації в Кот-д'Івуарі.

Ferrero пишається, що є частиною цього важливого державно-приватного партнерства, ініційованого фондом Jacobs Foundation. "Як сімейна компанія з сильними корпоративними цінностями, Ferrero рада можливості внести свій вклад у партнерство з фондом Jacobs Foundation, урядом Кот-д'Івуару та іншими провідними компаніями з виробництва шоколаду і какао-продуктів, яке, як ми сподіваємося, справить серйозний довгострокове вплив на всі складові нашого ланцюжка поставок, а також за його межами", - говорить Марко Гонсалвес, Chief Procurement & Hazelnut Company Officer компанії Ferrero.

"Ініціативи CLEF і ELAN логічно доповнюють існуючу програму Ferrero Farming Values Cocoa. У межах цієї програми, впродовж уже багатьох років, Ferrero працює над тим, щоб дати можливість дітям у громадах, які вирощують какао, отримати доступ до таких необхідних для життя умов, як санітарія і гігієна, повноцінне харчування й освіта. Ми тісно співпрацюємо з постачальниками і ключовими партнерами, зокрема з Save the Children (НВО "Врятуємо дітей"). Бо тільки разом ми зможемо забезпечити краще майбутнє для дітей і просунутися в нашій боротьбі проти дитячої праці".

Більш детально про програму Ferrero Farming Values Cocoa й інші ініціативи, які сприяють розвитку дітей у спільнотах, що вирощують какао, можна дізнатись у Звіті про корпоративну соціальну відповідальність Ferrero за посиланням Ferrero’s Corporate Social Responsibility report.

Про фонд Jacobs Foundation
Фонд Jacobs Foundation активно сприяє розвитку дітей і молоді в усьому світі. Він був заснований у 1989 році в Цюріху підприємцем Клаусом Дж. Якобсом. Фонд фінансує дослідницькі проєкти, програми раннього втручання й наукові установи. Його метою є забезпечення наукової досконалості та наукової обґрунтованості досліджень. www.jacobsfoundation.org

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь:
Марина Татарська, Директор з корпоративних комунікацій «Ферреро Руссия»
E-mail: Marina.Tatarskaya@ferrero.com Тел.: +7 495 961 24 00