назад

22-07-2021

FERRERO ПРЕДСТАВИЛА 12Й ЗВІТ ПРО СТАЛИЙ РОЗВИТОК

FERRERO ПРЕДСТАВИЛА 12Й ЗВІТ ПРО СТАЛИЙ РОЗВИТОК

Група Ferrero («Ferrero»), світовий лідер на ринку солодких пакованих продуктів, сьогодні опублікувала свій 12-й Звіт про сталий розвиток, що містить оновлені дані про прогрес в реалізації поставлених цілей до 2030 року.

Незважаючи на труднощі, пов'язані з глобальною пандемією, Ferrero успішно адаптувалася, поставивши на чільне місце здоров'я та безпеку своїх співробітників і споживачів. Особлива увага приділялася захисту робітників і селян у ланцюжках поставок сільськогосподарської продукції, в першу чергу на менш розвинених ринках. Серед інших важливих ініціатив Ferrero широко поширювала інформацію про профілактичні заходи щодо попередження поширення вірусу та надавала доступ до засобів захисту і санітарно-технічного устаткування.

«Ситуація, пов'язана з пандемією Covid-19, сильно вплинула на нашу діяльність і галузь в цілому, і ці наслідки, як і раніше, відчуваються в усьому світі. Група Ferrero успішно адаптувалася, поставивши на перше місце здоров'я та безпеку споживачів і співробітників. Я хотів би подякувати всім співробітникам і партнерам Ferrero, які об'єдналися за останній рік для того, щоб продовжувати працювати для наших клієнтів, підтримуючи спільноти, до яких ми з гордістю належимо», - сказав Джованні Ферреро, Голова правління Групи Ferrero.

Основні положення Звіту про сталий розвиток за 2020 рік

Робота над досягненням наших цілей 2020 року відбувалась за чотирма напрямками нашої стратегії сталого розвитку: захист навколишнього середовища, використання сировини із стійких джерел, сприяння відповідальному споживанню і розширення прав і можливостей людей.

Крім того, ми визначили нові зобов'язання і цілі для подальшого розвитку на період до 2030 року.

Одним з наших нових амбітних завдань - істотне скорочення вуглецевого сліду Групи Ferrero до 2030 року. Наші науково-обґрунтовані цілі щодо вуглецевих викидів, підтверджені Ініціативою по науковим цілям (SBTi) в грудні 2020 року, передбачають наступні зобов'язання:

• Скорочення до 2030 року абсолютних викидів від власної виробничої діяльності (рівні 1 і 2) на 50% в порівнянні з базовим 2018 роком.

• Скорочення інтенсивності викидів (рівні 1, 2 і 3) на 43% на кожну тонну виробленої продукції в порівнянні з базовим 2018 роком.

Нижче представлені ключові факти по чотирьох пріоритетах Ferrero:

• Ferrero досягла і виконала ряд своїх цілей на 2020 рік, домігшись значного прогресу, зокрема, щодо закупівлі 100% стійких какао-бобів за допомогою незалежно керованих схем і 100% сертифікованого тростинного цукру через організації Bonsucro і Altromercato.

• Використання відновлюваної енергії має вирішальне значення для зусиль Ferrero, спрямованих на досягнення цілей скорочення викидів вуглецю. У 2019/2020 фінансовому році компанія закупила 100% зеленої електроенергії для своїх виробничих підприємств в Європі. В цілому, 71,5% електроенергії, закупленої на глобальному рівні, є електроенергією з відновлюваних джерел.

• У 2019 Ferrero оголосила про зобов'язання, в рамках якого до 2025 року 100% упаковки стане придатною для повторного використання, вторинної переробки або компостування в рамках підтримки економіки замкнутого циклу. Станом на 2020 рік ми досягли цієї мети на 82,9% і продовжуємо системну роботу в даного напрямку.

• Протягом останнього десятиліття Ferrero продовжувала нарощувати свої зусилля щодо вдосконалення підходу до дотримання прав людини. Робота по виявленню ризиків в цій області здійснювалася у співпраці з провідними експертами для того, щоб виключити будь-які порушення. Також особлива увага приділялася налагодженню партнерських відносин для збільшення позитивного впливу, зокрема, з міжнародною організацією «SavetheChildren».

«Окрім виробництва, захист робітників і селян в ланцюжках поставок сільськогосподарської продукції є нашим ключовим пріоритетом, особливо на менш розвинених ринках. Наші партнерські відносини і співробітництво дозволили нам ефективно надати допомогу тим, хто її потребує. Підбиваючи підсумки 2020 року, ми з гордістю відзначаємо досягнення мети по використанню 100% стійких какао-бобів, сертифікованих відповідно до міжнародних стандартів. Тепер ми розширили цю мету, включивши в неї сировину, яку ми закуповуємо у сторонніх постачальників. Це дозволить забезпечити повну прозорість нашого ланцюжка поставок какао. Ми продовжуємо закупівлі 100% пальмової олії, сертифікованої RSPO як сегрегованої, і розробляємо дорожню карту переходу для недавно придбаних компаній до наших стандартів стійких ланцюжків поставок», - зазначає Лапо Чівілетті, генеральний директор Групи Ferrero.

Звіт складений командою CSR & Sustainability (детальніше див. тут) і відображає роботу понад 100 колег, які щодня збирають необхідні дані на всіх підприємствах і в усіх офісах Групи Ferrero. Дякуємо всім співробітникам за внесок у загальну справу.

За додатковою інформацією можна звертатися до відділу з корпоративних комунікацій Ferrero в Росії і країнах СНД. E-mail: PR.CIS@ferrero.com