назад

18-05-2021

FERRERO ВІДЗВІТУВАЛА ПРО ПРОГРЕС У РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «КАКАО І ЛІСИ»

FERRERO ВІДЗВІТУВАЛА ПРО ПРОГРЕС У РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «КАКАО І ЛІСИ»

Ferrero опублікувала річний звіт про діяльність, яка була реалізована протягом 2019/20 рр. в рамках ініціативи «Какао і ліси» (CFI) - партнерства між урядами Кот-д'Івуару і Гани та провідними компаніями з виробництва какао і шоколаду. Ferrero продовжує вносити значний вклад в роботу по припиненню збезлісення в Кот-д'Івуарі та Гані.

Незважаючи на збої, викликані пандемією Covid-19, компанія вже виконала або перевиконала більше 50% своїх цільових показників на 2022 і два наступні роки. Ferrero продовжить виконання своїх завдань в пріоритетних областях, таких як полігональні ферми для забезпечення високого рівня простежуваності, покриття більшої кількості площ при оцінці ризику збезлісення, розвиток агролісомеліорації і підтримка у створенні сільських ощадно-позичкових асоціацій.

«В рамках ініціативи «Какао і ліси» ми працюємо над забезпеченням захисту та збереження лісів. Ми також проводимо масштабні заходи щодо підтримки фермерів і спільнот в економічному та соціальному плані», - сказав Марко Гонсалвес, Chief Procurement & Hazelnut Company Officer Групи Ferrero. «Однією з найважливіших умов для досягнення нашої мети є абсолютна прозорість ланцюжка поставок. Ми пишаємося таким значним прогресом в простежуваності і топографічному контролі ферм, у яких ми закуповуємо сировину. Це дає нам гарантію, що наше какао не надходить з охоронюваних територій».

Ferrero недавно оголосила, що її какао на 100% закуплено з стійких джерел відповідно до незалежних стандартів, таким як Rainforest Alliance, Fairtrade та інші. Крім того, відповідно до визначення CFI 2019/20, вона досягла 91% простежуваності безпосередньо від ферми до першої точки покупки. Ferrero також оприлюднила інформацію про фермерські групи, у яких вона закуповує какао, в рамках прийнятих зобов'язань щодо забезпечення прозорості поставок.

Це вже другий річний звіт Ferrero; в ньому відображені результати виконання чотирирічного плану дій з ініціативи CFI, запущеної в 2019 році. Ferrero пишається значним прогресом, досягнутим за попередні роки; вже половина завдань виконана і багато цілей досягнуті з випередженням, зокрема за такими показниками CFI:

В 2019-20... р.

  • Більш 123 тис. ферм були топографічно зареєстровані в Кот-д'Івуарі та Гані, що набагато перевищує цільовий показник 2022 року (100 872).
  • Поширено 900 тис. поліпшених саджанців какао-бобів.
  • Більше 100 тис. фермерів пройшли навчання кращим сільськогосподарським практикам, що перевищує план 2022 року більш, ніж на 30 тис.
ДО 2019-20... р.
  • Проведено оцінку ризиків збезлісення на площі 233 332 га, що вже перевищило план на 2022 рік на 93 686 га.
  • 48 306 га агролісомеліорації какао в даний час знаходяться в стадії розробки, що відповідає плану на 2022 рік.
  • 525 діючих сільських ощадно-позичкових асоціацій. Членство в групі вже перевищило 13 тис. чоловік, що більш, ніж в три рази перевищує план на 2022 рік.
Ferrero також значно прискорює роботу над показниками, для досягнення яких до 2022 року необхідно зробити ще багато, зокрема це стосується розподілу дерев для посадки на фермах і для відновлення лісів за межами ферм.

Підводячи підсумок, Марко Гонсалвес зазначив: «Досягнуто значного прогресу, і дуже добре, що компанії, які підписали CFI, усвідомлюють необхідність діяти спільно і домагатися більшого взаємодії і узгодженості між промисловістю і урядами країн походження какао. Однак для закріплення позитивної тенденції, яка сприяла б зниженню збезлісення в районах вирощування какао, важливо забезпечити виконання всіма стейкхолдерами прийнятих на себе зобов'язань. Це буде мати вирішальне значення для успішної реалізації CFI в найближчі роки».

План дій Ferrero CFI включений в стратегію сталого виробництва какао Ferrero і програму Ferrero Farming Values Cocoa. Більш детальну інформацію можна знайти в звіті про сталий розвиток Ferrero на стор. 37-41 за посиланням: www.ferrerosustainability.com.

Про ініціативу «Какао і ліси»

Ініціатива «Какао і ліси» (CFI) - це державно-приватне партнерство, що об'єднує уряди Кот-д'Івуару і Гани, а також провідні світові компанії по виробництву какао і шоколаду, включаючи Ferrero, які поставили собі за мету покласти край вирубці лісів і сприяти відновленню і захисту лісів в ланцюжку поставок какао. Партнерство було організовано Всесвітнім фондом какао (WCF), IDH - Ініціативою в області стійкої торгівлі та Фондом принца Уельського International Sustainability Unit (ISU). Договір про партнерство було підписано в 2017 році.