назад

30-09-2021

ПЕРЕДОВИЙ ПІДХІД FERRERO ДО ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ПАЛЬМОВОЇ ОЛІЇ

ПЕРЕДОВИЙ ПІДХІД FERRERO ДО ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ПАЛЬМОВОЇ ОЛІЇ

30 вересня 2021 року WWF опублікувала Рейтинг покупців пальмової олії, в якому особливо відзначила зобов'язання Ferrero та її інноваційний підхід до закупівель. Вже забезпечуючи високі стандарти по сертифікації, компанія йде далі. Про це також свідчить План дій Ferrero щодо пальмової олії.

Сьогодні Всесвітній фонд дикої природи (WWF) опублікував Рейтинг покупців пальмової олії за 2021 рік, в якому Ferrero зайняла 2-е місце в загальному рейтингу серед 227 міжнародних компаній і 1-е місце серед усіх виробників, отримавши 21,7 бали з 24 можливих. Уже вшосте WWF оцінює міжнародні компанії з різних галузей за суворими критеріями, що дозволяє визначити їх конкретні дії і внесок у розвиток галузі сталої пальмової олії.

Нашою первинною метою в 2015 році стала закупівля сталої пальмової олії, на 100% сертифікованої RSPO (Круглий стіл з питань сталого виробництва пальмової олії) як сегрегована і така, що простежується до плантацій. Реалізуючи ініціативи в трьох ключових областях (права людини і соціальні практики, захист довкілля та сталий розвиток, а також прозорість постачальників), описані в нашій оновленій Хартії по пальмовій олії, ми забезпечуємо високі стандарти по сертифікації і йдемо далі, відповідаючи на виклики галузі. Ми також активно працюємо в POIG (Інноваційна група в області виробництва пальмової олії) і в HCSA (Підхід до високовуглецевих запасів).

Маріо Абреу, керівник відділу корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку Ferrero, підкреслив: «Ми розуміємо, що в галузі пальмової олії існує безліч складних питань, тому робота над створенням більш відповідального ланцюжка поставок є для нас безумовним пріоритетом, і це стосується не тільки пальмової олії, але і всієї нашої сировини. І ми пишаємося тим, що WWF в черговий раз високо оцінив наші зобов'язання і конкретні дії, які допоможуть нам всім разом домагатися постійних поліпшень».

План дій Ferrero щодо пальмової олії

Слідом за публікацією Рейтингу WWF ми опублікували наш План дій, що розкриває політику компанії щодо закупівель стійкої і сегрегованої пальмової олії, на 100% сертифікованої за стандартами RSPO. В цьому плані викладені конкретні кроки, спрямовані на реалізацію зобов'язань Хартії по пальмовій олії.

Серед стратегічних заходів, включених в наш План дій щодо пальмової олії, пріоритетними є:

Права людини і соціальні практики: Ferrero продовжує реалізацію програм, спрямованих на поліпшення умов праці дрібних фермерів і підвищення життєздатності їхніх господарств.
Захист навколишнього середовища та сталий розвиток: з метою забезпечити біорізноманіття та компенсувати викиди вуглецю, в партнерстві зі своїми постачальниками, Ferrero активно захищає ліси і/або відновлює природні лісові масиви.
Прозорість постачальників: Ferrero продовжує роботу по досягненню повної простежуваності всіх джерел сировини до плантацій за рахунок використання інноваційних технологій, таких як супутниковий моніторинг Starling.

«У Плані дій Ferrero щодо пальмової олії викладено, як наша компанія комплексно реалізує конкретні ініціативи, що підтримують наші зобов'язання по відповідальному ланцюжку поставок пальмової олії», - прокоментував Марко Гонсалвес, ChiefProcurement & HazelnutCompanyOfficer Групи Ferrero. Він додав: «Працюючи в тісній співпраці з нашими постачальниками і партнерами, ми дотримуємося стандартів повної відповідності за рахунок постійного вдосконалення підходу до відповідального відбору сировини, спрямованого на створення екологічних, економічних і соціальних переваг для всіх».