назад

31-03-2021

Ferrero розширює програму сталого розвитку какао

Ferrero розширює програму сталого розвитку какао

Ferrero продовжує розширювати програму сталого розвитку какао

• У 2020 році була досягнута мета по використанню 100% стійких какао-бобів, сертифікованих відповідно до міжнародних стандартів.
• Компанія значно просунулася в досягненні 100%-ї відстежуваності протягом всього ланцюжка поставок какао.
• Відновлюється стратегічне партнерство з організацією SavetheChildren в рамках проекту вартістю 8 млн євро, спрямованого на подальше розширення і посилення діяльності по захисту дітей.

Люксембург, 24 березня 2021 року. Група Ferrero, лідер на світовому ринку солодких пакованих продуктів, продовжує нарощувати зусилля щодо забезпечення сталого виробництва какао в рамках програми Ferrero FarmingValuesCocoaProgramme (Програма Ferrero в області виробництва какао). Після досягнення, в кінці 2020 року, своєї мети по використанню 100% стійкого какао при дотриманні міжнародних стандартів Ferrero продовжує працювати над забезпеченням повної прозорості, відстежуваності і належної комплексної перевірки свого ланцюжка поставок какао. Ferrero також відновила і розширила своє стратегічне партнерство з організацією SavetheChildren, спрямувавши значні кошти на захист дітей в спільнотах виробників какао.

Мета по какао 2020 досягнута

У 2011 році компанія Ferrero прийняла на себе зобов'язання до 2020 року перейти на закупівлі 100% стійких какао-бобів, сертифікованих за міжнародними стандартами, з метою поліпшення умов життя фермерів-постачальників какао і сприяння впровадженню стійких сільськогосподарських практик. У 2019 компанія розширила рамки даної мети, включивши в неї також шоколад, який купує у третіх осіб. Ferrero з гордістю підтверджує, що ця мета була своєчасно досягнута.

На практиці це означає, що Ferrero закуповує стійке какао, сертифіковане відповідно до стандартів провідних органів по сертифікації та інших незалежних організацій, таких як RainforestAlliance (UTZ), Fairtrade і CocoaHorizons. Це є гарантією того, що компанія може оптимально використовувати свої сильні сторони, доповнюючи тим самим глобальну стратегію сталого виробництва какао, яка постійно розвивається.

Додаткові зусилля

Стратегія Ferrero щодо постачальників какао базується на чітких принципах, які дозволяють компанії проводити комплексну перевірку всього ланцюжка поставок і здійснювати заплановані рішення.

Ferrero може забезпечити високу простежуваність, починаючи від ферм, з яких постачається сировина. Це стає можливим завдяки особливому підходу до закупівлі більшої частини какао у вигляді сирих бобів, які переробляються безпосередньо на підприємствах Ferrero. Поставки таких сегрегованих бобів від певних фермерських груп простежуються фізично. Це означає, що компанія знає, з яких саме ферм постачається сировина, що в свою чергу допомагає виявляти проблеми і разом з кооперативами та фермерами домагатися позитивних змін на місцях.

В період збору врожаю 2019/20 рр. Ferrero вдалося відстежити більше 95% загальної кількості какао-бобів на фермах; також компанія веде активну діяльність по простежуванню шоколаду, закупленого у третіх осіб. Крім того, компанія домоглася значних успіхів у картографуванні фермерів-учасників свого ланцюжка поставок в рамках зобов'язання щодо запобігання вирубки лісів і в охопленні фермерських груп Системою моніторингу та ліквідації дитячої праці або аналогічними системами. Ще одним важливим напрямком програми Ferrero є розширення прав і можливостей жінок і скорочення гендерної нерівності. Наприклад, на сьогоднішній день Ferrero підтримала близько 14 000 членів спільноти виробників какао, в основному жінок, в отриманні доступу до дрібних позик для здійснення підприємницької діяльності.

Ці ініціативи є частиною глобального зобов'язання Ferrero по реалізації стратегії сталого розвитку, в тому числі це - поліпшення умов життя фермерів, захист прав дітей та охорона навколишнього середовища.

Ferrero і SavetheChildren розширюють партнерство

Ferrero прагне до подальшого просування своєї програми FarmingValuesCocoa, особливо в області захисту прав дітей.

Сьогодні Ferrero оголошує про відновлення та розширення свого стратегічного партнерства з організацією SavetheChildren на базі трирічної програми, запущеної в 2017 році в 20 громадах Кот-д'Івуару.

Проект зі співфінансуванням у розмірі 8 млн євро розрахований на п'ять років, з метою надати безпосередню допомогу 37 000 дітей та дорослих. В цілому 90000 людей будуть залучені в даний проект завдяки діяльності по підвищенню обізнаності та інформованості громадськості. Це важливе зобов'язання в рамках Міжнародного року викорінення дитячої праці, проголошеного ООН.

В рамках оновленого партнерства діяльність буде поширена на 65 громад області Верхня Сасандра в Кот-д'Івуарі, звідки Ferrero отримує значну кількість какао. Комплексна програма покращить системи захисту дітей, розширить доступ до якісної освіти і харчування, підтримає розвиток спільноти та надасть нові можливості жінкам і підліткам.

Ferrero і SavetheChildren будуть тісно координувати свої дії з національними і місцевими органами влади та іншими галузевими ініціативами з метою максимального впливу та створення синергії там, де це можливо.

Також в рамках партнерства SavetheChildren надасть стратегічне керівництво та технічну підтримку Ferrero і її постачальникам, щоб забезпечити узгоджений підхід до захисту дітей протягом всього ланцюжка поставок Ferrero в Кот-д'Івуарі та Гані.

Марко Гонсалвес, ChiefProcurement & HazelnutCompanyOfficer: «Ми продовжуємо працювати над ключовими проблемами в області прав людини, що зачіпають наші ланцюжки поставок, і покращувати методи комплексної перевірки. Дитяча праця в спільнотах, які вирощують какао, залишається серйозною проблемою, і ми продовжимо з максимальною відповідальністю працювати в даному напрямку. Ось чому я так радий розширенню нашого партнерства з організацією SavetheChildren, де основна увага приділяється запобіганню експлуатації. Це допоможе нам посилити свій вплив в даній сфері і сприяти значним довгостроковим змінам не тільки в нашому ланцюжку прямих поставок, а й за його межами».

Даніела Фатарелла, генеральний директор італійського підрозділу SavetheChildren: «Дитяча праця є серйозною проблемою в Західній Африці; її причини треба шукати в бідності і відсутності базової освіти та обізнаності. Ми зможемо зробити захист дітей, доступ до якісної освіти, розширення прав і можливостей підлітків і молоді головними умовами розвитку цих спільнот, тільки вирішуючи ці проблеми разом з ключовими стейкхолдерами. Тому ми раді працювати з Ferrero і підтримуємо прагнення компанії вкласти свій внесок у створення справедливого і стійкого ланцюжка поставок какао, координуючи свої дії з авторитетними стейкхолдерами. Сподіваємося, що завдяки цим зусиллям життя тисяч дітей значно покращиться».

Крім роботи із захисту дітей і спільнот у власному ланцюжку поставок, Ferrero є учасником колективних ініціатив, таких як Міжнародна ініціатива по какао (International CocoaInitiative) і Ініціатива по какао і лісах (Cocoa & ForestsInitiative). Нещодавно Ferrero також приєдналася до кампанії, що закликає Європейський Союз посилити вимоги по дотриманню прав людини та проведенню екологічної експертизи компаній в глобальних ланцюжках поставок какао.

Про досягнуті результати в реалізації програми з виробництва стійкого какао Ferrero повідомить в своєму щорічному звіті про сталий розвиток. Звіт Групи за 2019 рік доступний тут.