Історія Групи Ferrero та її місія

Від перших кроків до всесвітнього успіху

ІСТОРІЯ СІМ'Ї FERRERO

Історія сім'ї Ferrero — це історія успіху вже у третьому поколінні, в якому розвиток багатонаціональної компанії ідеально поєднується із минулими, теперішніми і майбутніми надбаннями міцної п'ємонтської сім'ї.

СТАРТ БІЗНЕСУ В АЛЬБІ ТА ЙОГО РОЗВИТОК


Щоб дізнатися про витоки такого успіху, нам потрібно повернутися у 40-і роки. Саме тоді П'єра (Piera) і П'єтро (Pietro), батьки Мікеле (Michele) Ферреро, перетворили магазин кондитерських виробів на фабрику. Сім'я Ферреро була першим італійським виробником після Другої світової війни, який відкрив офіси та виробничі об'єкти з виготовлення кондитерських виробів за кордоном, і став по-справжньому міжнародною компанією. Ці перші рішучі кроки назустріч успіху були зроблені завдяки продукції, яку «винайшов» П’єтро Ферреро та його син Мікеле, який на той час був ще юнаком.
Ще одним ключем до успіху стала ефективна мережа продажів, організована братом П’єтро — Джованні (Giovanni), який помер у 1949 році. 

УСПІХ У ВСЬОМУ СВІТІ


Після того, як компанія стала успішною в Італії, Мікеле Ферреро вирішив розпочати виробництво продукції і за кордоном. У 1956 році був відкритий великий завод у Німеччині, невдовзі — завод у Франції. І це був лише початок швидкого підкорення Ферреро європейських ринків. Згодом було відкрито торговельні офіси та промислові підприємства у Бельгії, Нідерландах, Австрії, Швейцарії, Швеції, Великобританії, Ірландії та Іспанії. За наступні десятиліття Ferrero перетворилася на всесвітньо відому компанію, чиї офіси присутні у Північній та Південній Америці, Південно-Східній Азії, Східній Європі, Африці, Австралії. Нещодавно компанія розпочала діяльність у Туреччині, Мексиці та Китаї. 

ВІД ГЕНІАЛЬНИХ ІДЕЙ ДО «ІКОН СМАКУ»

ПЕРШІ ПРИДБАНІ КОМПАНІЇ

 
Протягом 2015 року Ferrero відкриває нову еру в історії компанії шляхом придбання двох важливих об'єктів. У березні Компанія отримала остаточне підтвердження початку процесу об'єднання з Олтан (Oltan) — провідною турецькою компанією, яка займається збиранням, обсмажуванням та продажем лісових горіхів. Другим важливим придбанням Ferrero була Thorntons — компанія із виробництва шоколаду, що була заснована у 1911 році у Великобританії. У Thorntons працює більш ніж 3 000 співробітників, які тепер — частина нашої великої сім'ї. Нас об'єднує не лише солідна «сімейна» історія, а й величезне бажання дарувати людям насолоду від високоякісної кондитерської продукції преміум-класу.

СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРУПИ FERRERO

Завдяки своїй репутації, компанія Ferrero входить до світових лідерів у відповідній галузі. Безсумнівно, це місце було завойоване завдяки соціальній відповідальності Групи. Такі ініціативи вилилися у стратегію Соціальної відповідальності компанії, ключовими моментами якої є: фокусування на найвищій якості продукції та інноваціях, відкритість комунікації, турбота про людей, які творили і творять історію Групи, підтримка локальних товариств, заохочення молоді вести активний спосіб життя. Крім того, Ferrero приймає активну участь у розвитку сільськогосподарської сфери та захисті навколишнього середовища.
FERRERO СЬОГОДНІ

FERRERO СЬОГОДНІ

Сьогодні Джованні Ферреро (Giovanni Ferrero) продовжує успішно керувати Компанією, ставлячи перед собою ще більш амбіційні цілі, надихає та піклується про те, чому раніше так багато приділяли увагу його батько Мікеле і брат. Для Ferrero це, як і раніше, міцні сімейні цінності.