назад

29-04-2021

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПОЛОЖЕНЬ ХАРТІЇ FERRERO ПО ПАЛЬМОВІЙ ОЛІЇ 2020

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПОЛОЖЕНЬ ХАРТІЇ FERRERO ПО ПАЛЬМОВІЙ ОЛІЇ 2020

Група Ferrero незмінно дотримується принципів екологічно стійких ланцюжків поставок пальмової олії, що виключають вирубку лісів і будь-які форми експлуатації. Саме тому Ferrero активно співпрацює з неурядовими організаціями, іншими ключовими стейкхолдерами і постачальниками; 100% закуповуваної Ferrero пальмової олії є сертифікованою за стандартами RSPO як сегрегована (RSPO SG), з можливістю забезпечити відстежуваність аж до фермерських господарств. Крім участі в сертифікації RSPO, ми продовжуємо бути активним членом POIG (Інноваційної групи в області виробництва пальмової олії) і підтримуємо методологію HCSA (Підхід до високовуглецевих запасів). Обидві ініціативи встановлюють найвищі стандарти, що дають сьогодні можливість створити відповідальні ланцюжки поставок пальмової олії. Ми інвестуємо у встановлення прямих довгострокових комерційних відносин з нашими постачальниками в рамках реалізації положень нашої Хартії по пальмовій олії, вирішуючи спільно екологічні та соціальні проблеми. Щоб відстежувати потенційну вирубку лісів і сприяти позитивним змінам на місцях, ми використовуємо службу супутникового моніторингу і перевірки Starling у всіх регіонах, де здійснюється закупівля пальмової олії.

Зобов'язання і дії Ferrero щодо відповідальних постачальників пальмової олії виходять за рамки основних вимог і сертифікацій, що є відмінною рисою нашого підходу. Ми продовжимо дотримуватися цієї стратегії з метою подальшого зміцнення нашого підходу на благо навколишнього середовища і місцевих спільнот, що живуть і працюють в країнах, де виробляється пальмова олія.

Відстежуваність і прозорість ланцюжка поставок

Ключовим фактором у підході Ferrero до використання стійкої пальмової олії є підтримка надійного рівня відстежуваності маслопереробних заводів і плантацій. Це дозволяє нам чітко бачити весь ланцюжок поставок пальмової олії. Прозорість є ще одним важливим елементом нашого підходу; кожні шість місяців ми публікуємо список заводів, де закуповується наша пальмова олія. Оновлений список, що відноситься до першої половини 2020 року, доступний тут.

Після цілого ряду недавніх придбань нові продукти були включені в асортимент Ferrero, і зараз йде процес їх інтеграції в наш ланцюжок поставок. У традиційних продуктах Ferrero, як і раніше, використовується тільки (100%) стійка пальмова олія, сертифікована як сегрегована (RSPO SG), в той час як наші нові, придбані продукти поки що не мають такого високого рівня сертифікації. Сьогодні завдання компанії полягає в тому, щоб розширити на них наші зобов'язання із закупівлі тільки стійкої пальмової олії, яка на 100% є сертифікованою RSPO SG, і привести їх до наших спільних стандартів відповідальної закупівлі пальмової олії. Це може зайняти деякий час, оскільки залежить від складності процесів інтеграції після придбання, включаючи доступну інфраструктуру і ланцюжки поставок.

Країни, в яких компанія Ferrero закуповувала свою пальмову олію в 2020 році:*

Країна - Об’єм %
Бразилія - 0,82%
Колумбія - 1,03%
Коста-Ріка - 0.85%
Гватемала - 4,11%
Гондурас - 1,70%
Індонезія - 11,34%
Малайзія - 79,77%
Папуа-Нова Гвінея - 0,36%
Соломонові Острови - 0,01%
Таїланд - 0,01%

Наш посилений підхід

З огляду на багаторічний позитивний досвід роботи в рамках Хартії по пальмовій олії Ferrero, спільно з нашими ключовими внутрішніми і зовнішніми стейкхолдерами, протягом 2020 роки ми зробили спільні зусилля для її розвитку з метою подальшого зміцнення наших зобов'язань і дій. Спираючись на результати пілотного запуску супутникового моніторингу Starling, здійсненого в 2016 році, з жовтня 2020 року Ferrero використовує цю систему верифікації протягом всього ланцюжка поставок пальмової олії. Оновлений документ (який зараз знаходиться на фінальній стадії і має бути завершений до середини 2021 року) буде краще відповідати новим викликам і враховувати напрацьовану експертизу Ferrero.

Спираючись на результати пілотного запуску супутникового моніторингу Starling, здійсненого в 2016 році, з жовтня 2020 року Ferrero використовує цю систему верифікації протягом всього ланцюжка поставок пальмової олії (близько мільйона гектарів). Starling, керований Earthworm Foundation і компанією Airbus, використовує комбінацію супутникових знімків і експертизу на місцевості для моніторингу зміни ґрунтового покриву і порушення лісового покриву в режимі майже реального часу. Надаючи дані, що показують, де відбувається потенційна вирубка лісів, Starling дозволяє нам виявляти проблемні місця в нашому ланцюжку поставок і домагатися позитивних змін. Ми впевнені, що цей інструмент перевірки підвищить ефективність наших зусиль щодо забезпечення сталого ланцюжка поставок пальмової олії.

Активне сприяння трансформації

Ми активно беремо участь у розвитку галузі сталої пальмової олії на різних рівнях. Будучи членами-спонсорами цілого ряду мультидисциплінарних експертних майданчиків і круглих столів, ми беремо участь в предметному обговоренні питань майбутнього промислового виробництва пальмової олії.

Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Європейським альянсом по пальмовій олії (EPOA) і є активним членом RSPO. Ferrero вважає, що для цілісності, авторитету і безперервного прогресу RSPO вкрай важливо, щоб кожен член підтримував, просував і працював над виробництвом, закупівлею і використанням стійкої пальмової олії.

Ferrero також активно бере участь в робочій групі POIG по роздрібних продажах і виробниках (RMWG), де відповідальні бренди можуть обмінюватися кращими практиками, надаючи підтримку і пропонуючи рекомендації щодо збільшення закупівель відстежуваної і відповідальної пальмової олії. Більш детальну інформацію про те, як виробники POIG, включаючи Ferrero, використовують нові підходи до закупівель пальмової олії, можна знайти тут.

Для сталого виробництва пальмової олії недостатньо тільки сконцентрувати зусилля на запобіганні вирубці лісів або втрати місця існування. Передова комплексна боротьба з шкідниками (IPM), менш токсичні засоби захисту рослин та вдосконалення методів виробництва, сприятливих для біорізноманіття, мають вирішальне значення для створення екологічно, соціально та економічно стійких виробничих систем. З цих причин у 2020 році ми почали працювати з Мережею сталого сільського господарства (SAN) над пілотним проектом, спрямованим на просування комплексних методів боротьби із шкідниками (IPM) і збереження біорізноманіття на рівні фермерських господарств-виробників пальмової олії. Мета даного проекту полягає в тому, щоб рекомендувати набір ефективних практик IPM, використовувати менш небезпечні пестициди в якості альтернативи небезпечним і особливо небезпечним пестицидам, а також сприяти створенню середовища проживання для корисних комах, які в свою чергу сприяють боротьбі із шкідниками. Більш детальна інформація про цей проект доступна тут.

Кількісні дані, наведені в даному звіті, відносяться до періоду січень-грудень 2020 року.

*Ferrero придбала право на виготовлення таких продуктів: Thorntons, Fannie May і бренди, які були частиною шоколадного бізнесу Nestle в США. Бренди, які Ferrero придбала у компанії Kellogg в 2019 році, не включені в цю таблицю, оскільки ми отримаємо повну відстежуваність їх ланцюжка поставок тільки після завершення процесу інтеграції.