назад

20-11-2017

FERRERO долучилося до боротьби зі знелісненням районів вирощування какао

FERRERO долучилося до боротьби зі знелісненням районів вирощування какао

Компанія Ferrero підписала рамкову угоду, спрямовану на припинення знеліснення та відновлення лісових площ в Кот-д'Івуарі та Гані- країнах, що займаються вирощуванням какао.

На Конференції ООН з питань клімату (COP23), що пройшла в Бонні 16 листопада 2017 року, Група Ferrero разом із іншими компаніями з виробництва шоколаду та какао взяла на себе зобов’язання за рамковими угодами, спрямованими на покращення захисту та відновлення лісів, розвиток стійкого виробництва какао, а також забезпечення засобів до існування фермерів.

З урахуванням цих угод виробники шоколаду та какао впровадять в Кот-д'Івуарі та Гані системи моніторингу для відслідковування поставок сировини від ферми до першої торговельної точки в рамках власних ланцюгів закупки какао. Представники галузі також будуть взаємодіяти з урядами Кот-д'Івуару та Гани, щоб забезпечити роботу ефективних національних систем відслідковування поставок сировини всіма трейдерами.

«Компанія Ferrero берет на себе зобов’язання, пов’язані з рішенням цих проблем і спрямовані на припинення знеліснення в секторі виробництва какао, а також на реалізацію ключових принципів і стратегій, що лежать в основі соціально й екологічно стійкого виробництва какао», - сказав Альдо Ува, керівник напрямку відкритих інновацій Групи Ferrero.

Ці зобов’язання стали важливою подією для компанії Ferrero. Вони свідчать про її прихильність стійкій і відповідальній політиці в сфері поставок какао. Це новий етап, що слідує за підписанням Нью-йоркської Декларації ООН про ліси, до якої Ferrero доєдналася в 2014 році, а також за Ініціативою з какао і лісів, запропонованою в березня 2017 року.

В то й же час Ferrero як і раніше приділяє велику увагу своїй поточній роботі, пов’язаній з картуванням 100% свого ланцюга поставок какао, починаючи з ферм із вирощування какао, а також партнерським відносинам, спрямованим на покращення умов життя фермерів і місцевих громад за участі таких партнерів як Save the Children і Fairtrade & Cooperative Union ECOOKIM.

В рамках своєї стратегії корпоративної соціальної відповідальності компанія Ferrero продовжує приймати участь у програмах сертифікації, інституційній взаємодії, проектах і програмах розвитку партнерських відносин для того, щоб захистити майбутнє цієї галузі, забезпечити підтримку та підвищити стійкість сектору, зайнятого вирощуванням какао.