назад

02-03-2017

Група Ferrero оголосила про введення нової структури управління, покликаної зміцнити позиції компанії в світі

Група Ferrero оголосила про введення нової структури управління, покликаної зміцнити позиції компанії в світі

Група Ferrero прийняла рішення ввести нову систему корпоративного управління, щоб зміцнити свої позиції на світовому ринку шоколадних і кондитерських виробів, а також надати нового імпульсу зростанню компанії.

Починаючи з 1 вересня 2017 року власник і генеральний директор Групи Ferrero пан Джованні Ферреро (Giovanni Ferrero) бере на себе роль голови правління компанії. На цій посаді він буде керувати компанією, фокусуючись на розробці довгострокових стратегій і нових напрямків бізнесу, на впровадженні довгострокових інновацій, гарантуючи при цьому правонаступність корпоративної культури та цінностей компанії.

Крім керівництва стратегічними підрозділами та радами / комітетами Групи, пан Джованні Ферреро визначатиме нові шляхи розвитку компанії з метою прискорити подальше зростання Групи та її глобалізацію.
Щоб забезпечити досягнення бізнес-цілей Групи, пан Джованні Ферреро прийняв рішення про передачу функцій генерального директора менеджеру. Новий генеральний директор керуватиме всіма видами діяльності, спрямованими на виконання коротко- і середньострокових завдань. Цю посаду обійме пан Лапо Чівілетті (Lapo Civiletti), керівник високого класу, чий великий досвід роботи в Групі відзначений видатними досягненнями. Пан Чівілетті приступить до роботи на новій посаді з 1 вересня 2017 року.

«Я абсолютно впевнений в тому, що пан Лапо Чівілетті забезпечить правонаступність у досягненні цілей Компанії та наддасть ефективну підтримку Групі в її подальшому розвитку, - заявив пан Ферреро. - Він був обраний за свої ділові якості, далекоглядність й орієнтацію на результат, а також за щиру прихильність корпоративній культурі та цінностям Ferrero ».

«Зараз особливий момент у розвитку Групи, і ми готові скористатися новими можливостями, які перед нами відкриваються, - прокоментував пан Чівілетті. - Я сповнений рішучості слідувати в напрямку, зазначеному паном Ферреро, заручившись підтримкою виконавчого комітету Групи й у співпраці з моїми колегами в усіх підрозділах Ferrero».

Діяльність Групи орієнтована на інвестиції в співробітників, розвиток талантів, їх лідерських навичок і особистих якостей. Нова структура управління дозволить Ferrero й надалі розвивати бізнес, зміцнюючи свої позиції на світових ринках.

В рамках зміни структури корпоративного управління в керівництві компанії були зроблені наступні призначення:

Посадові особи, що підпорядковуються безпосередньо голові правління:

Пан Лапо Чівілетті, генеральний директор; посол Франческо Паоло Фульчі (Francesco Paolo Fulci), директор з інституційних питань; пан Бріано Оліварес (Briano Olivares), директор зі стратегічної науково-дослідницької діяльності; пан Альдо Ува (Aldo Uva), керівник напрямку відкритих інновацій; пан Марко Боргезі (Marco Borghesi), директор зі стратегічних питань.
Голова правління буде здійснювати керівництво наступними радами / комітетами Групи: виконавчий комітет Групи, комітет з аудиту, консультативний комітет, комітет з продукції, комітет з призначень та винагороди, комітет з бізнес-інновацій, виробничий комітет.

Посадові особи, які підпорядковуються безпосередньо генеральному директору:

Пан Джузеппе Аддеціо (Giuseppe Addezio), директор з персоналу та організаційних питань; пан Патрік Бобри (Patrick Baubry), директор з продажів і розвитку бізнесу; пан Марко Капурсо (Marco Capurso), директор з розвитку бізнесу в регіонах, що розвиваються (Китай, Індія, Ближній Схід і Африка, Азіатсько-Тихоокеанський регіон); пан Лапо Чівілетті (Lapo Civiletti), директор з розвитку бізнесу в європейському регіоні; пан Джузеппе д’Анджело (Giuseppe D’Angelo), директор з розвитку міжнародного бізнесу (Великобританія, Північна, Центральна та Південна Америка, СНД і країни Центральної Азії, що входять до складу СНД); пан Хорхе де Морагас (Jorge de Moragas), фінансовий директор; пан Мікеле Ферро (Michele Ferro), директор з виробництва та постачання; пан Фабріціо Міннечі (Fabrizio Minneci), директор з правових питань; пан Бріано Оліварес (Briano Olivares), директор з глобальних брендів; пан Альдо Ува (Aldo Uva), директор з виробничих питань та управління стратегічними підрозділами.
«Я впевнений, що завдяки новій структурі управління компанія прискорить розвиток бізнесу, зберігаючи в той же час вірність своєму корінню. Цей життєво-важливий крок допоможе нам об'єднати в одне ціле всі складові нашої концепції «Краще з нашої спадщини», а саме видатні ділові якості, майстерність керівної роботи та професіоналізм наших співробітників, перетворивши їх в ідеальний інструмент для досягнення успіху», - зазначив на закінчення пан Ферреро.

Історія Групи Ferrero розпочалася в 1946 році в невеликому італійському місті Альба, розташованому в області П'ємонт. Сьогодні компанія, досягнувши консолідованого обороту в 10 млрд євро, є одним із лідерів ринку шоколадних кондитерських виробів і третім за величиною світовим виробником в галузі.

Група Ferrero присутня на ринках 53 країн, чисельність її співробітників складає більше 41 тис. осіб. Компанія володіє 22 виробничими підприємствами по всьому світу, три з яких діють в рамках «Підприємницького проекту Мікеле Ферреро» в Африці й Азії. На початку 2015 року Група заснувала Ferrero Hazelnut Company (HCo), куди увійшли 6 сільськогосподарських і 8 виробничих підприємств. Продукція Ferrero (NUTELLA®, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac і продукти лінійки Kinder) продається більш ніж в 170 країнах світу. Ці продукти стали звичними, навіть традиційними в багатьох регіонах, де споживачі з покоління в покоління зберігають відданість улюбленим маркам, вважаючи їх культурними символами своїх країн.

Корпоративна соціальна відповідальність є частиною ДНК компанії Ferrero. Свіжість і висока якість продукції, ретельний відбір кращих сортів сировини, стійкі методи ведення сільського господарства, а також постійні дослідження та інновації - ось складові успіху Ferrero. Компанія Ferrero незмінно надає реальну підтримку місцевим громадам, яка здійснюється за допомогою діяльності Фонду Ferrero, «Підприємницького проекту Мікеле Ферреро» та програми Kinder + Sport.
Більш детальну інформацію можна знайти на сайтах: www.ferrero.com та www.ferrerocsr.com.

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
+38 044 247 19 35/36
Ferrero.Ukraine@ferrero.com