назад

12-10-2016

Група Ferrero очолює Рейтинг гравців індустрії пальмової олії за 2016 рік

Група Ferrero очолює Рейтинг гравців індустрії пальмової олії за 2016 рік

21 вересня Всесвітній фонд природи (WWF) опублікував Рейтинг гравців індустрії пальмової олії за 2016 рік (WWF International Palm Oil Scorecard 2016), в якому Група Ferrero займає лідируючі позиції поміж 137 транснаціональних компаній. Головним критерієм оцінки стали конкретні дії компанії, спрямовані на сталий розвиток індустрії пальмової олії в 2015 році.
Зокрема, протягом останніх місяців WWF аналізував діяльність міжнародних компаній в Європі, Північній Америці, Австралії та Японії, щоб зрозуміти, яких успіхів вони досягли в сфері сертифікації пальмової олії, а також оцінював вжиті ними дії та ініціативи, спрямовані на використання відповідальних практик під час виробництва пальмової олії.

За результатами дослідження Група Ferrero отримала 9 балів із 9 можливих і статус «Лідера» з досягнення цілей у сфері сталого розвитку, що стоять перед всією галуззю, − досягти того, щоб використання виключно сертифікованого еко сталої пальмової олії стало стандартом для всіх компаній.

Ця висока оцінка була обумовлена двома ключовими факторами: в січні 2015 року ми повністю виконали свій план зі 100% сертифікації згідно з стандартами RSPO (Круглий стіл із питань екологічно стійкого виробництва пальмової олії) пальмової олії, що використовується в нашій продукції, а також протягом року реалізували ряд конкретних ініціатив в сфері стійкого розвитку.
Дійсно, в повній відповідності з цінностями та очікуваннями наших споживачів і постачальників в 2013 році наша компанія прийняла «Хартію Ferrero з пальмової олії» (Ferrero Palm Oil Charter), в якій визначені всі ключові теми, пов’язані з забезпеченням стійкого ланцюга поставок пальмової олії.
З цього моменту, завдяки партнерству з неурядовою організацією TFT («Опіка над лісами»), ми змогли виконати свої зобов’язання, перетворивши їх в реальні дії, такі як проведення виїзних перевірок на плантаціях, що постачають нам сировину.
Ключовим елементом на шляху до досягнення поставлених цілей є постійний діалог і взаємодія з нашими постачальниками на всіх етапах роботи. Група Ferrero буде продовжувати співробітництво з постачальниками та надавати їм підтримку в сфері розробки довгострокового плану дій, що допоможе їм забезпечити виконання вимог нашої хартії на їх власних плантаціях, а також на плантаціях третіх сторін. Наступним кроком стане оцінка виконання положень «Хартії Ferrero з пальмової олії» із залученням зовнішньої аудиторської організації.

Більш того, членство Ferrero в організації POIG (The Palm Oil Innovation Group - Інноваційна група з питань виробництва пальмової олії) з листопада 2015 року є ще одним кроком з виконання взятих зобов’язань і реалізації заходів в рамках цієї надійної інноваційної платформи. Група Ferrero розділяє концепцію POIG, що полягає в тому, щоб «розірвати зв’язок між виробництвом пальмової олії та знищенням лісів, а також порушенням прав людини, трудових прав і прав землекористування» (www.poig.org). Згідно з цим баченням ми підтримуємо положення документів The High Carbon Stock Approach (методологія, що розроблена для позначення земель, придатних для плантацій, а також лісових масивів з високим рівнем вуглецю, які можуть в довготривалій перспективі потрапити під охорону), а також «Вільні та справедливі умови праці в секторі виробництва пальмової олії: Принципи та інструкція для дії» (Free and Fair Labor in Palm Oil Production: Principles and Implementation Guidance). Обидва документи, що прийняті Групою Ferrero в квітні 2015 року та квітні 2016 року, відповідно, слугують практичним керівництвом для наших постачальників, які повинні забезпечити виконання вимог нашої хартії з припинення знищення лісів і експлуатації.

Нарешті, лідерство в рейтингу WWF Scorecard є для нас дуже високим досягненням, що підкреслює важливість наших цілей, спрямованих на використання еко сталої пальмової олії, а також зміцнює нас в нашій рішучості досягти успіху на цьому шляху.
В цьому році Група Ferrero відзначає 70-ту річницю з дня свого заснування. Безумовно, цей високий результат є ще одним підтвердженням незмінних цінностей нашої компанії та її прихильності до сталого розвитку, що невіддільне від її прагнення бути та залишатися відповідальним гравцем на світовому ринку.

Які основні етапи Групи Ferrero на шляху до досягнення цілей з використання еко стійкої пальмової олії?
Січень 2005 року – Ferrero стає членом RSPO (Круглого столу із питань екологічно стійкого виробництва пальмової олії).
Листопад 2013 року – Ferrero приймає «Хартію з пальмової олії» (Palm Oil Charter) та стає членом неурядової організації TFT («Опіка над лісами»).
Травень 2014 року – Ferrero публікує свій 1-й звіт про виконання положень «Хартії з пальмової олії».
Листопад 2014 року – Ferrero стає прихильником організації POIG (The Palm Oil Innovation Group - Інноваційна група з питань виробництва пальмової олії).
Листопад 2014 року – Ferrero визнає наявність деяких проблем на плантаціях, з яких вона отримує сировину, та домовляється зі своїми постачальниками про реалізацію спільного плану дій.
Січень 2015 року – все продукти Ferrero у всьому світі сертифіковані згідно з стандартами RSPO, прийнятими щодо сегрегованої пальмової олії в ланцюгу поставок. Це означає, що вони містять лише еко стійку пальмову олію, отриману від сертифікованих постачальників.
Квітень 2015 року – Ferrero приєднується до ініціативи HCS (High Carbon Stock) Approach. HCS Approach – це практичне керівництво для того, як визначити категорію тропічних лісів, що підлягають збереженню, і деградованих земель для потенційного розвитку плантацій.
Жовтень 2015 року – Ferrero визначає фабрики та пов’язані з ними плантації, які забезпечують 99,5% її поставок пальмової олії.
Листопад 2015 року – Ferrero стає членом POIG.
Березень 2016 року – Ferrero погоджує документ «Вільні та справедливі умови праці в секторі виробництва пальмової олії: Принципи та інструкція для дії» (Free and Fair Labor in Palm Oil Production: Principles and Implementation Guidance).