назад

13-09-2016

П'ятий Звіт компанії Ferrero щодо використання пальмової олії

П'ятий Звіт компанії Ferrero щодо використання пальмової олії

Компанія Ferrero завжди приділяла першочергове значення якості, свіжості та безпеці продуктів харчування, які компанія пропонує споживачам.

Більш того, наші продукти виготовлені з ретельно відібраної сировини, безпечної як для людей, так і для навколишнього середовища.

Саме тому в 2013 році ми створили Статут Ferrero, в якому перелічені ключові питання, що потребують врегулювання, з метою забезпечення надійного ланцюга поставок пальмової олії.

Відповідно до цінностей та очікувань наших споживачів та працівників, наступним кроком ми сертифікували 100% пальмової олії, що міститься в нашій продукції, по всьому світу. Це було зроблено в січні 2015 року відповідно до «Сегрегованого» (сертифікована пальмова олія постачається окремо від несертифікованої) ланцюга поставок організації RSPO (Круглий стіл з питань екологічно сталого виробництва пальмової олії).

Однак, наша робота на цьому не зупинилась.

Усвідомлюючи відповідальність, яка супроводжує володіння провідними світовими брендами харчових продуктів, ми зобов’язалися максимально використати таке становище, щоб змінити та вдосконалити галузь пальмової олії.

У цьому контексті, вступ Ferrero до Інноваційної групи з питань виробництва пальмової олії (POIG) в листопаді 2015 року став природним кроком на шляху виконання наших зобов'язань та дій на надійній та інноваційній платформі. Ми, у компанії Ferrero, поділяємо місію POIG, яка полягає в тому, щоб «розірвати зв'язок між пальмової олією та знищенням лісів, і порушенням прав людини, земельних та трудових прав» (www.poig.org). Відповідно до цієї місії, ми підтримуємо скорочення викидів вуглецю в атмосферу (HCS Approach), а також «Вільні та справедливі умови праці на виробництві пальмової олії: принципи та поради із застосування на практиці». Схвалені відповідно у квітні 2015 року та квітні 2016 року, обидва ці «інструменти» забезпечують практичне керівництво для наших постачальників із виконання вимог нашого Статуту щодо принципу: «Ні знищенню лісів - ні експлуатації».

Починаючи з 2013 року, співробітництво з неурядовою організацією TFT («Опіка над лісами») дозволяє нам реалізувати наші зобов'язання на практиці, наприклад, здійснювати контрольні перевірочні візити на плантації, з яких збирають сировину для нашої продукції.

Щоб не зупинятися на цьому шляху потрібен постійний діалог і зацікавленість наших постачальників на всіх етапах.

У грудні 2015 року за підтримки неурядової організації TFT компанія Ferrero досягла 99,5 % простежуваності на плантаціях.

Зокрема, ми перевірили та зареєстрували 63 заводи та 301 плантацію.

Цей інструмент виявився надзвичайно потужним і ефективним, оскільки він дозволяє визначити на якій стадії ми знаходимося відносно нашого плану дій. Насправді, шляхом відстеження окремих плантацій ми можемо контролювати виконання нашими постачальниками наших вимог, а потім залучити їх до удосконалення своїх дій в разі виявлення недоліків.

Проте, цей інструмент простежування було поставлено під загрозу нещодавніми подіями, які змусили компанію Ferrero в значній мірі переглянути власний ланцюжок поставок.

Безперечно компанія Ferrero вимагає від своїх постачальників послідовних дій з думкою про навколишнє середовище.

Навіть за умови відсутності жодного відношення до власного ланцюга поставок, компанія Ferrero вважає неприйнятним, випадки, коли будь-який постачальник отримує документально оформлену скаргу щодо невідповідності цінностям, відображеним в нашому Статуті пальмової олії.

Постачальники, що не готові співпрацювати або вирішувати питання відповідності, будуть виключені з ланцюга поставок компанії Ferrero. Щоб повернутися до нього, вони повинні будуть надати докази змін на прикладі конкретних вжитих заходів.

Компанія Ferrero займається цим з початку 2016 року, і ми вже припинили співпрацю з майже 50 % постачальників, на яких припадало майже 50% від загального обсягу поставок пальмової олії.

Це означає, що компанії Ferrero доведеться різко змінити свою стратегію пошуку постачальників для того, щоб продовжувати забезпечувати постачання 100 % сертифікованої RSPO «сегрегованої» пальмової олії, залучаючи для цього нових, та замовляючи більше в наявних, надійних постачальників.

Оскільки ситуація закупівель поступово стабілізується, ми будемо оновлювати останні дані щодо простежуваності якомога швидше.

Новий повний список плантацій, які є нашим джерелом поставок, дозволить нам продовжувати здійснювати перевірку відповідності постачальників вимогам нашого Статуту.

Для отримання додаткової інформації перейдіть за посиланням:
Q&As Palm Oil
Q&As Palm Oil in Ferrero products