назад

27-06-2016

Нові зобов’язання компанії Ferrero у співпраці з Fairtrade забезпечать підтримку виробників какао та цукру

Нові зобов’язання компанії Ferrero у співпраці з Fairtrade забезпечать підтримку виробників какао та цукру

Протягом наступних трьох років італійська кондитерська компанія Ferrero збільшить закупки какао у виробників - членів Fairtrade вдвічі до 40 тис. тонн. На Всесвітній конференції з питань какао компанія Ferrero також заявила про новий напрямок співпраці з організацією Fairtrade International, яка опікується питаннями справедливої торгівлі. Згідно з новою домовленістю Ferrero планує в період з середини 2016 року до 2019 року закупити 20 тис. тонн тростинного цукру у виробників, які є членами Fairtrade.

«Довготермінові зобов’язання Ferrero означають, що виробники какао в Кот-д’Івуарі та виробники цукру в таких країнах як Коста-Ріка, отримають прибуток від гарантованих продажів та додаткові виплати Fairtrade Premium від Fairtrade, — повідомила Маріна Ванін (Marina Vanin), світовий директор з питань какао у Fairtrade International. — Дослідження показало, що для виробників - членів Fairtrade найбільш вигідною є ситуація, коли вони мають змогу реалізувати значну частку свого врожаю на умовах Fairtrade».

Екологічно стійкі ланцюги постачання какао та цукру з Fairtrade
Співпраця Ferrero з Fairtrade розпочалася у 2014 році. «Найважливішою умовою досягнення нашої мети, яка полягає у тому, щоб до 2020 року забезпечити використання виключно сертифікованого та вирощеного екологічно стійким способом какао, є програма закупівлі какао у виробників-членів Fairtrade, — заявив Альдо Крістіано (Aldo Cristiano), директор Ferrero із закупки какао, який відповідає у компанії за програми стійкого розвитку. — Така ж мета в нас і щодо забезпечення тростинним цукром. За останні роки досвід співпраці з Fairtrade показав, що ми знайшли надійного партнера».

Програми закупівель Fairtrade дозволяють виробникам какао, цукру та бавовни продавати більшу частку свого врожаю на умовах Fairtrade, отримуючи більше переваг для себе та своїх громад. Долучившись до програм, фермери зможуть продавати врожай підприємствам, які зобов’язалися закуповувати основні товари для виготовлення певної продукції, або й усієї своєї продукції, на принципах справедливості та ресурсозбереження — і кількість таких компаній постійно зростає. Безсумнівно, стандарти Fairtrade приносять користь фермерам.

«Довготермінова співпраця з такими компаніями як Ferrero допоможе дрібним фермерам планувати своє майбутнє. Така стабільність — це важлива складова стійкого розвитку, — розповіла Маріна Ванін. — Фермерам потрібен доступ до інформації про ринок та технічні знання, щоб забезпечити довговічні та стійкі ланцюги постачання». Навчання та програми, розроблені спеціально для місцевих потреб, — це основна складова стратегії Fairtrade, яка спрямована на забезпечення розвитку та процвітання дрібних фермерських господарств.

Інтенсивне навчання та програми підтримки виробників какао з Кот-д’Івуар
З 2014 року Ferrero закуповує какао у кооперативів-членів Fairtrade з Кот-д’Івуару, таким чином надаючи їм можливість реалізовувати значно більшу частку врожаю на умовах Fairtrade. Проведені тренінги з питань ведення сільського господарства допомогли членам кооперативів підвищити врожайність та покращити якість своєї продукції.

Дембеле Мамду (Dembele Mamdou), член кооперативу «Екоджад» (Ecojad) з Кот-д’Івуару, розповів: «Завдяки сільськогосподарському тренінгу, який проводили у кооперативі, я зміг майже вдвічі збільшити обсяг виробництва какао. Крім цього, я працюю секретарем в одному з відділів кооперативу. В майбутньому ми хочемо інвестувати отримані додаткові виплати в такі проекти як школи для наших дітей та забезпечення наших громад питною водою».
Fairtrade також проводить у кооперативах всеохоплюючі тренінги з питань гендерної рівності та прав дітей. Проекти, спрямовані на запобігання використання дитячої праці, ґрунтуються на тому, що діти та молодь можуть допомагати виявляти випадки застосування дитячої праці як стосовно себе самих, так і в межах фермерських громад та боротися з ними. З метою отримання довготермінового результату вплив Fairtrade та Ferrero на кооперативи з вирощування какао регулярно відстежується та оцінюється.

Співпраця Fairtrade з виробниками цукру — це інвестиції у сильні кооперативи
Більш ніж 62 тис. дрібних фермерів з 19 країн у Центральній Америці, Південній Африці, Карибському та Тихоокеанському регіонах виробляють сертифікований за нормами Fairtrade цукор. У 2014 році виробники цукру зі всього світу отримали 10,2 млн. євро виплат Fairtrade Premium. Отримані гроші вони можуть інвестувати в інфраструктуру, навчання, підвищення продуктивності або впровадження передових сільськогосподарських рішень.

Fairtrade підтримує спілкування та співпрацю між дрібними фермерами як з одного, так і з різних континентів, оскільки вони часто мають однакові проблеми. Довготермінові зобов’язання кондитерських компаній, як-от Ferrero, допомагають виробникам цукру укріпити позиції на дуже нестійкому ринку, особливо зараз, у час, коли зміни державної політики критично впливають на імпорт цукру в Європу, а тому ставлять під загрозу добробут сотень тисяч фермерів у країнах, що розвиваються.

Детальнішу інформацію можна отримати у
Лімакової Олени, Керівника юридичного відділу ТОВ «Ферреро Україна»

elena.limakova@ferrero.com
+380 44 247 19 35